Pályázatok

Legyen élmény a tanulás!

Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a köznevelési intézményekben

A projekt azonosító száma: EFOP 3.3.7-17-2017-00012

A kedvezményezett neve: Veszprémi Tankerületi Központ

Elnyert támogatási összeg: 65 382 233 Ft

A projekt időtartama: 2017. szeptember 1 – 2021. június 30.

Részt vevők: Két iskola (Tasner Antal Általános Iskola és Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), pedagógusai, diákjai és szüleik, Várpalotai Járási Hivatalhoz tartozó települések önkormányzatai és dolgozói

A projekt tartalmának bemutatása

Informális tanulás: A legészrevétlenebb, de életünk során a leggyakrabban előforduló tanulási forma. Szinte bárhol és bármikor megtörténhet velünk: utazás közben hallgatva a rádiót, kötetlen beszélgetések során, magazinokat lapozgatva. Az informális tanulás lényege annak tervezetlenségében rejlik. Ezeket az ismereteket nem tudatosan keressük: véletlenül „szippantjuk fel” őket.

Nonformális (nem formális) tanulás:

  • A formálisnál kötetlenebb tanulási forma mind folyamatát, mind célját, mind jellegét tekintve.
  • Ennek alapvető oka, hogy a nonformális tanulás keretei oldottabbak, hiszen az ismeretszerzést nem követi vizsga, mindenki „magának” tanul.
  • A nonformális tanulás lényege egyrészt éppen ebben a sajátosságában rejlik: úgy tanulunk, hogy közben pozitív tapasztalatokat és sikerélményeket szerzünk.

Tasner Antal Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

A projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00444

A kedvezményezett neve: Veszprémi Tankerületi Központ

Elnyert támogatási összeg: 20.241.674 Ft

A projekt zárás várható időpontja: 2018. október 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt tartalmának bemutatása

„Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”című pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Veszprémi Tankerületi Központ. Ennek keretében kerül sor a Tasner Antal Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére.

A projekt keretein belül megtörténik a nevelési-oktatási tevékenység megvalósításához használt termek, és az azok elérését szolgáló folyosók felújítása, a termek elavult bútorainak cseréje. A természettudományos tárgyak oktatását segítő 4 szaktanterem kerül korszerűsítésre, mely magában foglalja a szükséges eszközök beszerzését is.

A mindennapos testnevelés műszaki feltételeihez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés keretein belül a beruházás során az építési tevékenység elsősorban az intézmény testnevelés óráin használt területeinek felújítását érinti, melynek keretein belül megújul a fiú és leány öltöző-vizesblokk.

Az infrastrukturális beruházás nagyban hozzájárul a minőségi tanulói környezet biztosításához.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.