Boldog iskola

A Tasner Antal Iskola Boldog Iskola

Az ember legfőbb célja és törekvése a boldogság

Ennek ismeretében szinte hihetetlen, hogy az iskola, a közoktatás, a pedagógia nem fogalmazott meg eddig semmilyen tervet, vagy oktatási programot ennek a célnak az eléréséhez.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány pedagógiai műhelye 2014-ben előállt ezzel az innovációval, melynek keretében az élménypedagógia eszközeivel tíz egymásra épülő témával a közoktatás alsó és közép szintjén lehetőséget adnak a boldogság, mint cél eléréséhez. A programot Boldog Iskola programnak hívják és fővédnőke Prof. Dr. Bagdi Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

Boldog Iskola

Minden héten más témával foglalkozunk

A hála gyakorlása
Az optimizmus gyakorlása
Társas kapcsolatok ápolása
Jó cselekedetek gyakorlása
A megbocsátás gyakorlása
Megküzdési stratégiák
Elköteleződés egy cél mellett
Apró örömök élvezete
Testmozgás
Fenntartható boldogság

A program nemcsak a gyermekek fejlődésére és gondolkodásmódjukra van hatással, hanem az osztályt összetartóbbá teszi, erősíti a baráti kötelékeket, pozitív hatással van a gyerek ­szülő kapcsolatára, és a tantestületekre is pozitívan hat.

A boldogságórák 8 előnye
1. Fejleszti a gyermekek problémamegoldó készségét.
2. Szélesíti a gyerekek látókörét és gondolkodásmódját.
3. Testi, szellemi és társas erőforrásokat épít.
4. Ellensúlyozza a negatív érzelmeket.
5. Óvja a gyermekek mentális egészségét.
6. Csökkenti az agressziót az osztályközösségben.
7. Javulnak a gyermekek tanulási eredményei.
8. Miközben tanítasz, te magad is fejlődsz és boldogabbá válsz.

Bízom benne, hogy a jövőben még több osztály és csoport csatlakozik a programhoz és együtt teszünk azért, hogy ez a Föld élhetőbb hely legyen. Jobb Velünk a Világ!

Bábosné Forgács Judit – Tanító

Nálunk a Tasner Antal Általános Iskolában 2015. szeptemberétől több osztályunkban is folynak boldogságórák, amiken sokat beszélgetünk, énekelünk, és mindig készül valamilyen alkotás is. Jártunk már Boldogság koncerten Veszprémben. Énekelt az egész iskola A Földünkért Bagdi Bellával és a Mindenki című Oscar-díjas film szereplőivel.

Hálakertet készítettünk. A virágok szirmaiba írtuk mi mindenért vagyunk hálásak. Pl.: a
békéért, a finom ebédért, a családért, mert élhetünk, ezért a napért, az egészségért, stb.

2017. tavaszán pályázatot nyújtottunk be a Jobb Veled a Világ Alapítványnak a Boldog iskola cím elnyeréséért. 2017. október 5-én ünnepélyes díjátadó keretében vettük át a Boldog iskola címet Budapesten, melyet a 2017/18-as tanévben használhatunk.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.