Iskolai túrakör

A túrakört ötödik éve szervezzük meg. Fő céljaink, hogy a gyerekekben a természetjárás iránti igény kialakítsuk, hazánk tájegységeit megismerjék, ne csak térképen, hanem a valóságban is tapasztalják meg a természet csodáit. Fontos számunkra a diákok helyismeretének fejlesztése, és a tanulók környezettudatos nevelése. Ezeken kívül nagy jelentőséget tulajdonítunk szülőföldünk, a Bakony természeti és kulturális értékeinek megismerésének és megismertetésének. Ennek megfelelően választottuk meg kirándulásaink úti céljait. Természetesen, az útvonalak a diákok igényei és kollégáim ötletei szerint bármikor megváltoztathatók, hiszen egyik fontos feladatunk, hogy minél több gyermek vegyen részt ezeken a kirándulásokon, kimozdulva a négy fal közül, és elszakadva a virtuális világtól, mely egyre inkább uralja tanulóink mindennapjait.

2019/2020 tervezett túráink


Az időjárás függvényében minden hónapban érdekesebbnél érdekesebb helyeket látogatunk meg.

Szeptember: Várpalota, Várvölgy, Bátorkő vára

Január: Balatonfüred, Jókai-kilátó

Február: Tés, Jásd

Március: Balatonfüred, Koloska-forrás

Május: Porva, Vinye, Cuha-völgy

Jelentkezés módja

A kirándulásokat egy-két héttel az időpont előtt hirdetjük. Jelentkezni Reindl Anikónál lehet az aktuális útiköltség befizetésével lehet.

Túrakört vezető tanár
Reindl Anikó
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.