Várunk szeretettel mindenkit, aki sportolni szeretne!

Edzések az iskolában

Edzés Kinek ajánljuk Időpont Vezető tanár Díj
Foci Alsós Hétfő: 14.00 - 14.45 Weinhoffer Csaba Ingyenes
Foci Felsős Hétfő: 14.45 - 15.30 Weinhoffer Csaba Ingyenes
Kézilabda Alsós Hétfő: 12.50 - 13.35 Straub Irén Eszter Ingyenes
Kézilabda Felsős Csütörtök: 14.55 - 15.40 Straub Irén Eszter Ingyenes
Kosárabda Felsős Kedd: 14.55 - 15.40 Straub Irén Eszter Ingyenes
Birkózás Alsós Kedd: 16.00 - 17.00 Csütörtök: 16.00 - 17.00 Janku Ferenc Ingyenes
Birkózás Felsős Kedd: 16.00 - 18.00 Csütörtök: 16.00 - 18.00 Janku Ferenc Ingyenes

Sport

Hetedik éve működik az intézményben kézilabda oktatás. 30%-a a gyermekeknek jár edzésekre, kisebb részük versenyekre. Kézilabda sportkör alsó tagozatba, kézilabda sportkör felső tagozatba van lehetőség év elején, vagy év közben is jelentkezni. 6. éve tagja az intézmény a „Kézilabda az iskolában” pályázati programnak, melynek keretében lehetőségünk van még több versenyre eljutni. Ez a Sulikézi-fesztivál. A következő kézilabdás versenyeken veszünk részt:
U10 fiú, Sulikézi-fesztivál
U10 lány, országos kisiskolás gyermekbajnokság
Kézilabda Diákolimpia III. kcs. lány-fiú
Diákolimpia Kisiskolás kézilabda

Továbbra is szeretettel várjuk a labdázni szerető gyermekeket!

HAJRÁ ÖSKÜ, HAJRÁ KÉZILABDA!

2017. szeptemberétől kosárlabda sportkör is indult az iskolában. 2. éve folyik a munka. Már versenyekre is megyünk. Volt már megyei III. helyezésünk is a lányokkal. Ebben az évben a következő versenyen veszünk részt:
Diákolimpia IV. kcs. fiú kosárlabda

Iskolánkban alsós és felsős foci foglalkozás van.

Az iskolában 2019. februárjától működnek birkózó edzések, amelyen első osztálytól nyolcadikig vesznek részt fiúk és lányok. A birkózás egyidős az emberiséggel, az ókori olimpiák alapsportága. Hazánkban a negyedik legeredményesebb olimpiai sportág és a világ birkózó térképén is rendre a legeredményesebb nemzetek között szerepel sportágunk.

A foglalkozásokra látogató gyerekek megismerkednek

  • a küzdősportok ABC-jével (esések, zuhanások tompítása, fordulások, pördülések, gördülések, gurulások kivezetése), valamint
  • a különböző birkózó szakágakkal, stílusokkal, mint például a verseny birkózáson belül a szabadfogású birkózással, a kötöttfogású birkózással és a női birkózással, valamint a japán szumó birkózással, a grundbirkózással, és a strandbirkózással.

Az edzéseket Janku Ferenc a Centrum Sport Egyesület birkózó és szumó edzője tartja. Az Egyesület elsődlegesen versenysporttal foglalkozik és keresi a fiatal tehetségeket, akik szeretnek aktívan sportolni, illetve sportvonalon szeretnének továbbtanulni. Az Egyesület több sportolója is a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián tanul és tervezi, hogy tanulmányait a Testnevelési Egyetemen folytassa.

A szakosztálynál sportoló fiatalok között többen nyertek Magyar Bajnoki címet, lettek érmesek Diák-, és Utánpótlás olimpiákon, illetve 2019-ben már a hetedik érmet nyerték versenyzőink Európa-bajnokságokon, éppen ezért a Tasner Iskolában sportoló gyerekek is részt vesznek versenyeken. Tudatos felkészítés mellett már a kezdőnek minősülő sportolók is szép eredményeket érnek el, birkózásban területi bajnokságról, illetve szumóban országos  bajnokságról értékes érmeket szállítottak Ösküre.

Bízunk benne, hogy a ma még kezdő birkózóink közül rövidesen nagy bajnokokat nevelhetünk ki, legyen köztük az Ön gyermeke is!

Pár gondolat a birkózásról feketén-fehéren

Sok gyermeknél tapasztaljuk, hogy az iskolai előmenetel során nem tudnak sikerélményekhez jutni, tanulási nehézségek, koncentráció hiány, vagy alul motiváltság miatt. A sport eszközével kitörési pontot, sőt, akár kiemelkedési lehetőséget nyújthatunk számukra. Nem elhanyagolandó az sem, hogy egy-egy tehetséges sportoló által elért eredmény motiváló lehet, és példaképként jelenhet meg a gyermekek számára.

A birkózás olyan sport, amelynek játékos, szórakoztató formáját a legkisebbek is nyugodtan végezhetik. Levezethetik hihetetlen mozgási energiájukat, közben egyre önállóbbá, magabiztosabbá, fegyelmezettebbé, céltudatosabbá, kitartóbbá válnak.

Kapcsolatteremtési és koncentrációs képességük javul, egészségesek és edzettek lesznek. A baráti közösséghez való tartozás nagyszerű élménye a mindenkori emberi környezethez való alkalmazkodás képességét javítja, ez otthon nem csak a testvérekkel való jobb viszonyban, de a szülők iránti fokozott tiszteletben is megnyilvánul.

A birkózás nem nevel agresszivitásra, hanem éppen a belső szorongásból vagy gátlásosságból eredő feszültségeket oldja, a gyermek akaratlanul is megismeri saját tűrőképességének határait, viselkedését önként ehhez igazítja, kiegyensúlyozott  és okosan nyílt lesz, azaz meri vállalni véleményét tetteit, de megtanulja akaratát összevetni másokéval és önmagát ebben a viszonyban a konfliktusok vállalásával és oldásával céltudatosan elhelyezni.

A birkózás nem durva sport annak ellenére, hogy küzdő sport! Tilos benne bármilyen fájdalmat kiváltó tevékenységet végezni (rúgás, csípés, harapás, fejelés, ütés, fojtás, törés… stb). Szigorú és kötött szabályrendszere megköveteli a korrekt, sportszerű viselkedést és az önuralom magas szintű elsajátítását és alkalmazását.

A birkózósport nem felesleges időtöltés, hanem olyan elfoglaltság, mely a nemes szórakozás mellett éppen önmagunk és jövőbeni egészséges életmódunk, kapcsolataink érdekében segít a káros szokások (tétlenség, túlzott kényelemszeretet, lustaság, igénytelenség, rendetlenség), a káros szenvedélyek (mértéktelen, tartalmatlan szórakozás, falánkság, stb.) leküzdésében. Ez nemcsak külsőleg teszi esztétikussá, erőt sugárzóvá (izmossá, erőssé, hajlékonnyá) a gyermeket, hanem lelkileg is megerősíti.

A bátortalanból magabiztosan bátor gyerek lesz, gondolkodása racionálisabbá válik, könnyebben és gyorsabban tanul, testileg kiadja energiáit, de szellemileg felfrissül.

Nem cél, hogy minden gyermekből élsportolót gyártsunk, de a tehetség és kedv kibontakozási lehetőségét hosszú évekre kívánjuk biztosítani.

Képekben

Edzőink

Kézilabda

Straub Irén Eszter
testnevelő, kézilabda-edző

Foci

Weinhoffer Csaba
foci-edző

Birkózás

Janku Ferenc
birkózó és szumó edző

Sport hírek

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.