line decor

Tasner Antal Általános Iskola
8191 Öskü, Mecset utca 3. OM azonosító: 037126

line decor
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 

Kertész leszek, fát nevelek..

Suli kert

2016 tavaszán Pappné Benkő Melinda szülő – az Alcoa-Köfém Kft. munkatársa- egy pályázati lehetőséggel kereste meg iskolánkat. Éltünk az alkalommal, és az Öskü Községi Kertbarátok Egyesülettel együttműködve támogatáshoz jutottunk, mely lehetővé tette régi álmunk megvalósulását, egy „Suli kert” kialakítását.

Az elmúlt hetekben gyermekeink birtokba vették, lelkesen és nagy örömmel kezdtek hozzá a tavaszi munkálatokhoz: ásnak, gereblyéznek, vetnek, palántáznak, öntöznek. Izgalommal figyelik, várják, hogy mikor jelennek meg, bújnak ki a zöldségek, virágok.

Ezúton köszönjük gyermekeink nevében a szülők, Pappné Benkő Melinda, Ángyán Tamás polgármester úr, Harnos László alpolgármester úr, valamint Öskü Községi Kertbarátok Egyesületének segítségét, támogatását. 

sulikert

                                  

                   Iskolai túrakör

Iskolánkban szeptembertől túrakör működik. Minden hónapban egyszer kirándulni megyünk vállalkozó kedvű diákjainkkal. Szeptemberben Bátorkő várához mentünk, ahol tanulóink lelkesen megmászták a megmaradt várromot. Októberben a veszprémi Laczkó-forrást kerestük fel, majd szalonnát sütöttünk a kellemes környezetben. Novemberben Pétfürdőről sétáltunk haza. Decemberben Bánd körül tettünk egy szép túrát a tiszafás természetvédelmi területen. Januárban Balatonfüreden a Jókai-kilátóhoz vezető meredek utat másztuk meg, majd leereszkedtünk a Koloska-völgybe. Februárban "leküzdöttük" Tés és Jásd távolságát. Márciusban a Koloska-forráshoz zarándokoltunk, jó hangulatú szalonnasütéssel zártuk a napot.  Április havi tervezett túránk a Somló-hegyre vitt minket, utolsó  úti célunk pedig a  Cuha-szurdok közé vezetett minket.
Június 4-én a Velence-tavi teljesítménytúrával zárjuk ez évi programsorozatunkat.

 

band1
                                                               Bánd
balatonfured1
                                                        Koloska-völgy
cuha
                                                       Cuha-szurdok
 
 
 
Iskolánk története
 
 
Névadónkról
 
 
Elérhetőség