Ökoiskola

Mi az az Ökoiskola?

“Az Ökoiskola Programot 2000-ben kezdeményezte az akkori oktatási minisztérium, a fenntartható fejlődés tanítása és közvetítése iránt elkötelezett ún. „egész iskolás megközelítést” alkalmazó iskolák részére. A Program alapja az Ökoiskola Cím, melyről az iskolák – önértékelésén alapuló – pályázata alapján jelenleg az oktatásért és a környezetvédelemért felelős minisztériumok döntenek. A Programhoz tartozik a Címmel rendelkező köznevelési intézmények tudásmegosztó és tudásbővítő hálózata, ennek része a tematikus honlap (www.okoiskola.hu), kétheti rendszerességgel kiküldött online hírlevél, sok jó gyakorlat és tanítási modul, néhány pedagógus továbbképzés, évente több hazai szakmai rendezvény, valamint a jelenlét a nemzetközi és hazai szakmai-tudományos közéletben fenntarthatóság tanulása témájában.”

Ökoiskola

A diákok 28%-a tanul ezekben az iskolákban, és a pedagógusok 29%-a dolgozik itt.

Suli kert

Suli Kert

2016 tavaszán Pappné Benkő Melinda szülő – az Alcoa-Köfém Kft. munkatársa – egy pályázati lehetőséggel kereste meg iskolánkat. Éltünk az alkalommal, és az Öskü Községi Kertbarátok Egyesülettel együttműködve támogatáshoz jutottunk, mely lehetővé tette régi álmunk megvalósulását, egy „Suli kert” kialakítását.

Amióta gyermekeink birtokba vették, lelkesen és nagy örömmel kezdtek hozzá a tavaszi munkálatokhoz: ásnak, gereblyéznek, vetnek, palántáznak, öntöznek. Izgalommal figyelik, várják, hogy mikor jelennek meg, bújnak ki a zöldségek, virágok.

Ezúton köszönjük gyermekeink nevében a szülők, Pappné Benkő Melinda, Ángyán Tamás polgármester úr, Harnos László alpolgármester úr, valamint Öskü Községi Kertbarátok Egyesületének segítségét, támogatását.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.