Hírek

Első helyezést értek el az ösküi gyerekek

A Malmok a Séden vetélkedőn fölényes győzelmet arattak a Tasner Antal Általános Iskola diákjai. Maguk mögé utasítva a veszprémi Rózsa, Deák, és Kossuth iskolák csapatait. Öt főből álló csapatunk: Jánostik Liliána, Kozári Lilla, Balogh Borostyán, Tóth Máté Péter, Szamosi-Zsiros Patrícia (aki az utolsó pillanatban Takács Dóra helyett ugrott be) utazott Veszprémbe a döntőre.

A vetélkedőt a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület szervezte, mely két hosszú sétával kezdődött Magyar János (mérnök, malomkutató) és Nagyné Kozma Ildikó vezetésével. A túrák alkalmával mindent megtudtunk a Veszprém területén egykor működő 15 malomról.

Egy alkalommal malomkereket és a hozzá tartozó szerkezetet készítettük el, majd malommakettet terveztünk. A makett készítésében több tanuló is részt vett technika órák keretében és a napköziben. Sok segítséget nyújtott Csóka Andrea tanárnő.

A legjobb hat csapat vetélkedő keretében mérte össze a tudását. Különböző feladatokat kellett teljesíteni: totó, gabonafelismerés, ügyességi verseny, malombemutatás. A zsűri tagjai: Völler István (malomépítész), Márkusné Vörös Hajnalka (a levéltár képviseletében), Övegesné Kóber Zsuzsanna (tanárnő) voltak.

Az ösküi csapat 10 pontos előnnyel lett első helyezett a második helyezetthez képest. Nyereményük egy egész napos kirándulás a Bakonyban.

Felkészítő tanár: Bábosné Forgács Judit

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.